Nieuws

31 - 40 van 281 ‹ vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | 27 | 28 | 29 volgende › »|

 • Accreditatiepunten bij Reanimatie-AED training

  HuisartsenService, 06 oktober 2019

  Onze Reanimatie-AED training is geaccrediteerd voor 4 punten voor de Huisarts. Dit zijn groepstrainingen op locatie. Dus mogelijk in uw praktijk of gezondheidscentrum. Deelnemers 12 tot 15 personen per groep. Groepsprijs € 395,- . Indien u de 4 punten wilt ontvangen zijn hier extra kosten van € 25,- pp aan verbonden.  Mail naar administratie@huisartsenservice.nl voor een aanvraag of meer informatie. of bel met Joyce Verschoor , manager HuisartsenService 06-83220365

 • HuisartsenService aanwezig op Nascholings Weekend van Health Investment

  HuisartsenService aanwezig op Nascholings Weekend van Health Investment

  HuisartsenService, 26 september 2019

  Afgelopen weekend was HuisartsenService in Noordwijk aanwezig bij Health Investment. Hier spraken Joyce Verschoor en Steffen Knot met meerdere huisartsen over onze diensten, producten en projecten. Zo werd Huisarts-Nascholing.nl gepresenteerd met de nieuw ontwikkelde communicatiemiddelen, werd de ESG-scan van WiWe gedemonstreerd en werd AllergieService behandeld. De HuisartsenService is een onafhankelijke service die door middel van gezonde samenwerking de huisartsenpraktijk kan ondersteunen, informeren en voorzien van kennis. Door de wensen en behoefte van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen kan er op maat, uiteraard in samenwerking met de praktijk, een oplossing worden aangeboden die aansluit bij specifieke behoeften van deze praktijk. Dankzij het gratis te gebruiken platform Huisart-Nascholing.nl kunnen huisartsen gericht zoeken naar de meest geschikte nascholing. De website presenteert een compleet nascholingsoverzicht voor huisartsen. Het overzicht is in zijn geheel door te bladeren. Ook kan er snel en specifiek gezocht worden op onder andere: locatie, tarief, datum, zoekterm en aantal geaccrediteerde punten.

 • Huisarts-nascholing.nl

  Huisarts-nascholing.nl

  HuisaertsenService, 18 september 2019

  Huisarts krijgt overzicht in het aanbod van nascholingen door Huisarts-Nascholing.nl Dankzij het gratis te gebruiken platform Huisart-Nascholing.nl kunnen huisartsen gericht zoeken naar de meest geschikte nascholing. De website presenteert een compleet nascholingsoverzicht voor huisartsen. Het overzicht is in zijn geheel door te bladeren. Ook kan er snel en specifiek gezocht worden op onder andere: locatie, tarief, datum, zoekterm en aantal geaccrediteerde punten. Jaarlijks keert de druk toe om op tijd voldoende accreditatie punten bij elkaar te krijgen. Om deze punten te verdienen moeten nascholingen, cursussen, workshops, congressen en meer worden bijgewoond. Huisarts-Nascholing.nl heeft als doel alle beschikbare nascholingen voor huisartsen te verzamelen. Hierdoor kan er altijd de meest geschikte nascholing worden gevonden!

 • Multidisciplinair pijn behandelcentrum

  ECC, 12 september 2019

  Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair pijnbehandelcentrum waar patiënten met chronische pijn middels hoogwaardige zorg worden behandeld. De behandelingen worden uitgevoerd door anesthesioloog-pijnspecialisten, verpleegkundig specialisten en pijnverpleegkundigen. Anesthesioloog-pijnspecialisten zijn gespecialiseerd in de behandeling van pijn.

 • Praktische tips voor het verbeteren van de stoppen-met-roken-zorg in de huisartsenpraktijk

  HuisartsenService, 06 september 2019

  Verslavingsartsen Dr. Trudi Tromp- Beelen en dr. Robert vd Graaf hebben in de laatste editie van het magazine huisartsenservice een mooi artikel geschreven ove rhet verbeteren van de stoppen met roken zorg in de huisartsenpraktijk.

 • Leefstijltoer

  Leefstijltoer

  DokterTamara.nl, 04 september 2019

  Zaterdag 28 september organiseert dr. Tamara de Weijer met een aantal collega's een bijeekomst over gezonde leefstijl op Landgoed Zonneheuvel in Doorn. Aan de hand van het Leefstijlroer - dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl - wil ze mensen de regie over hun leven weer terug geven.

 • Cardiovasculair lijden bij familiale vetstofwisselingsziekten

  Cardiovasculair lijden bij familiale vetstofwisselingsziekten

  HuisartsenService, 27 augustus 2019

  Samenwerking tussen eerste en tweede zorglijn   Familieleden van patiënten met prematuur vaatlijden, zoals in familiaire hypercholesterolemie (FH) kunnen zelf een verhoogd cardiovasculair risico hebben. LDL-cholesterolverlagende therapie geeft een langere levensverwachting. Het opsporen en behandelen van een afwijkend lipidenprofiel bij deze hoogrisico groep is een goed voorbeeld waar huisarts en medisch specialist samen een belangrijke rol kunnen vervullen. Helaas bestaat de indruk dat FH nog te weinig gediagnosticeerd wordt en niet afdoende behandeld wordt. Vroegdetectie is recent eenvoudiger geworden door de campagnes van Stichting LeeFH. Dit artikel beoogt achtergrond te geven en dit opnieuw onder de aandacht te brengen. 

 • Vraag naar hulp bij Stoppen met Roken explodeert

  AD, 19 augustus 2019

  De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd. Twaalf keer zoveel mensen als in 2012 riepen vorig jaar de hulp van hun zorgverzekeraar in om een cursus te volgen of medicatie te kunnen gebruiken tegen hun rookverslaving. Dat blijkt uit gegevens van drie grote verzekeraars. Ook het Trimbos Instituut ziet dat steeds meer rokers een poging doen om van hun verslaving af te komen.

 • Meer bewustwording creëren voor aortaklepstenose
om levens te redden

  Meer bewustwording creëren voor aortaklepstenose
om levens te redden

  HuisartsenService, 19 augustus 2019

  Door meer aandacht bij de huisarts voor patiënten met mogelijke aortaklepstenose, kunnen levens worden gered. Dat is kort door de bocht het uitgangspunt van de pilot die door Raymond van den Busken in samenwerking met HuisartsenService en echografist Ferry Koevoets is uitgerold in de regio Tilburg. Sterker nog, doordat de risicogroep accuraat in beeld is gebracht en deze in de huisartsenpraktijk goed is gescand, zijn gedurende de pilot daadwerkelijk levens gered. Van den Busken hoopt nu door te kunnen pakken.    Het idee van de pilot is even logisch als doeltreffend. Het gros van de patiënten met aortaklepstenose wordt bij toeval gediagnosticeerd, omdat een huisarts bij een controle hartgeruis constateert. Dat is doorgaans de reden dat een patiënt door de huisarts naar de cardioloog wordt doorgestuurd, die vervolgens een echo doet en de hartklep verder onderzoekt. “Er zit geen structuur achter, terwijl aortaklepstenose wel een groot probleem is”, aldus Van den Busken. “Het begint eigenlijk al met het feit dat Nederlandse huisartsen zelden met een stethoscoop naar het hart van hun patiënten luisteren, of deze überhaupt gebruiken. Ik hoor in gesprekken die we hebben regelmatig van huisartsen dat ze vinden dat het wel meevalt, in ieder geval bij zichzelf. Echter, binnen Europa staat de Nederlandse huisarts ergens onderaan op de ranglijst wat betreft het gebruik van de stethoscoop. Het idee achter onze pilot steunt voor een groot deel op een bredere bewustwording. Bewustwording bij de huisarts dat deze patiënten kan vinden en daarmee redden, maar ook bewustwording bij de patiënt, daar er nog veel onwetendheid is over de symptomen van een hartklepziekte.” 

 • Groeiend aantal online medicijnbestellingen

  Groeiend aantal online medicijnbestellingen

  HuisartsenService, 13 augustus 2019

  Een vijfde van de dagelijkse medicijngebruikers bestelt medicatie online. Daar bovenop verwacht een derde in de toekomst medicijnen online aan te gaan schaffen. De helft van de Nederlanders die dagelijks medicatie gebruikt, blijft terughoudend als het gaat om het digitaal plaatsen van orders. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.200 medicijngebruikers in Neder- land, in opdracht van PostNL. Een opvallende uitkomst is dat het vooral 65-plussers zijn die online bestellen en jongeren achterblijven. Gebrek aan vertrouwen in webshops (22 procent) en het gebrek aan persoonlijke informatie en advies (21,8 procent), zijn het meest genoemd als reden om niet online te bestellen.    Huub Zijlstra, sectormanager Health bij PostNL: “Het online bestellen en thuisbezorgen van medicatie en medische hulpmiddelen biedt een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn. Maken de meeste zorgbehoevenden nu vooral gebruik van de traditionele kanalen zoals de apotheek of de zorgwinkel, in de toekomst zal deze informatievoorziening volledig digitaal verlopen. Het ontwikkelen van een digitale infrastructuur in de zorg is daarbij van belang. Als de positieve ontwikkelingen op dat gebied doorzetten, verwachten we dat de online medicatiebestellingen met 30 procent zullen groeien de komende vijf tot tien jaar.” 

31 - 40 van 281 ‹ vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | 27 | 28 | 29 volgende › »|