Nieuws

21 - 30 van 275 ‹ vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | 26 | 27 | 28 volgende › »|

 • Point Of Care Testing in de huisartsenpraktijk

  Point Of Care Testing in de huisartsenpraktijk

  HuisartsenService, 15 oktober 2019

  De hoeveelheid Point Of Care Testing (POCT) die in de huisartsenpraktijk wordt uitgevoerd blijft groeien. Het aantal nieuwe POCT-middelen dat in de huisartsenpraktijk (of zelfs in de thuissituatie van een patiënt) gebruikt kan worden, groeit even snel mee. Het is een logische verschuiving van zorg en zorgtaken. Is die ontwikkeling goed voor de patiënt? Absoluut! Is het goed voor de huisarts? Dat kan het zeker zijn. Zijn er haken en ogen? Voor zowel patiënt als huisarts ook... absoluut! Want hoe borg je kwaliteit? Wanneer bepaal je welke test je wel of niet in de praktijk uitvoert? De ontwikkeling is niet te stoppen, het gaat om het vinden van de juiste balans in een zich rap ontwikkelende zorgwereld.    De logische verschuiving van het stellen van snelle diagnoses heeft alles te maken met de rol die de huisarts van oudsher (en van nature) speelt. De huisarts is een generalist die bij uitstek zijn patiënten goed kent en op basis van die achtergrond een expert is in het duiden van klachten en symptomen bij zijn patiënten. Point Of Care Testing is daar al langere tijd een onlosmakelijk onderdeel van. Denk aan urinestriponderzoek of glucosebepaling door middel van een vingerprik. Het aantal testen dat in de leef- en/of zorgomgeving van de patiënt wordt uitgevoerd, blijft onverminderd stijgen. Enerzijds vanuit de (overheids)wens om steeds meer zorg vanuit de tweedelijn richting de eerste- of zelfs nuldelijn te krijgen, anderzijds ook omdat de technische mogelijkheden steeds uitgebreider en beter worden. Daar de huisarts graag een verhoogd serviceniveau – dat die rap ontwikkelende techniek met zich meebrengt – aan de patiëntenpopulatie wil bieden is deze zeer ontvankelijk voor de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Diagnostische centra en laboratoria faciliteren steeds vaker het gebruik van POCT binnen de huisartsenvoorziening en er is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de meerwaarde van POCT; het leidt tot betere behandeling, betere gezondheidsuitkomsten en hogere therapietrouw. 

 • 31 oktober - Educatief symposium “Kloppend hart in een nieuw jasje”

  31 oktober - Educatief symposium “Kloppend hart in een nieuw jasje”

  Het Amphia Hartcentrum, 14 oktober 2019

  Het Amphia Hartcentrum Breda organiseert op 31 oktober een educatief symposium voor de verwijzers van hart(klep)patiënten. Huisartsen, cardiologen en verpleegkundig specialisten zijn deze avond vanaf 18.00 uur welkom in de Amphia nieuwbouw. Onder leiding van Tom van ’t Hek, voormalig huisarts en presentator, bieden zij u een interessant, interactief programma aan en de mogelijkheid een kijkje te nemen in het nieuwe hartcentrum. Accreditatie is aangevraagd. Er zijn geen kosten verbonden aan dit symposium.

 • Nieuwe Hartcentrum Amphia klaar voor de toekomst

  Amphia, 12 oktober 2019

  Binnenkort zal het nieuwe, hypermoderne Hartcentrum Amphia in gebruik genomen worden. Het team van cardiologen en cardiothoracaal chirurgen zal in splinternieuwe operatiekamers en katheterisatie labs de groeiende groep patiënten behandelen. Door de vergrijzing zal het aantal hartingrepen toenemen, met name bij hartklepafwijkingen. Het Hartcentrum heeft de nieuwste apparatuur in huis en experts die state-of-the-art diagnostiek, operaties en ingrepen uitvoeren. Het Amphia Hartcentrum behaalt in Nederland hele uitstekende resultaten en heeft inmiddels internationale bekendheid, vanwege toepassing van de nieuwste minimaal invasieve technieken en opgebouwde expertise. De uitkomsten voor de patiënt zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd, zo blijkt uit de recente gegevens, die zijn vastgelegd in het Nederlandse Hart Registratie systeem.

 • Invloed verzekerden op beleid zorgverzekeraars versterkt

  Rijksoverheid, 09 oktober 2019

  Verzekerden worden meer betrokken bij de totstandkoming van beleid van zorgverzekeraars. Dat heeft minister Bruins voor Medische Zorg besloten. Door een aanpassing van de Zorgverzekeringswet kunnen zorgverzekeraars straks wensen en behoeften van verzekerden beter meenemen in hun beleid. Het gaat om meer inspraak van verzekerden bij het zorginkoop- en het communicatiebeleid van zorgverzekeraars.

 • Accreditatiepunten bij Reanimatie-AED training

  HuisartsenService, 06 oktober 2019

  Onze Reanimatie-AED training is geaccrediteerd voor 4 punten voor de Huisarts. Dit zijn groepstrainingen op locatie. Dus mogelijk in uw praktijk of gezondheidscentrum. Deelnemers 12 tot 15 personen per groep. Groepsprijs € 395,- . Indien u de 4 punten wilt ontvangen zijn hier extra kosten van € 25,- pp aan verbonden.  Mail naar administratie@huisartsenservice.nl voor een aanvraag of meer informatie. of bel met Joyce Verschoor , manager HuisartsenService 06-83220365

 • HuisartsenService aanwezig op Nascholings Weekend van Health Investment

  HuisartsenService aanwezig op Nascholings Weekend van Health Investment

  HuisartsenService, 26 september 2019

  Afgelopen weekend was HuisartsenService in Noordwijk aanwezig bij Health Investment. Hier spraken Joyce Verschoor en Steffen Knot met meerdere huisartsen over onze diensten, producten en projecten. Zo werd Huisarts-Nascholing.nl gepresenteerd met de nieuw ontwikkelde communicatiemiddelen, werd de ESG-scan van WiWe gedemonstreerd en werd AllergieService behandeld. De HuisartsenService is een onafhankelijke service die door middel van gezonde samenwerking de huisartsenpraktijk kan ondersteunen, informeren en voorzien van kennis. Door de wensen en behoefte van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen kan er op maat, uiteraard in samenwerking met de praktijk, een oplossing worden aangeboden die aansluit bij specifieke behoeften van deze praktijk. Dankzij het gratis te gebruiken platform Huisart-Nascholing.nl kunnen huisartsen gericht zoeken naar de meest geschikte nascholing. De website presenteert een compleet nascholingsoverzicht voor huisartsen. Het overzicht is in zijn geheel door te bladeren. Ook kan er snel en specifiek gezocht worden op onder andere: locatie, tarief, datum, zoekterm en aantal geaccrediteerde punten.

 • Huisarts-nascholing.nl

  Huisarts-nascholing.nl

  HuisaertsenService, 18 september 2019

  Huisarts krijgt overzicht in het aanbod van nascholingen door Huisarts-Nascholing.nl Dankzij het gratis te gebruiken platform Huisart-Nascholing.nl kunnen huisartsen gericht zoeken naar de meest geschikte nascholing. De website presenteert een compleet nascholingsoverzicht voor huisartsen. Het overzicht is in zijn geheel door te bladeren. Ook kan er snel en specifiek gezocht worden op onder andere: locatie, tarief, datum, zoekterm en aantal geaccrediteerde punten. Jaarlijks keert de druk toe om op tijd voldoende accreditatie punten bij elkaar te krijgen. Om deze punten te verdienen moeten nascholingen, cursussen, workshops, congressen en meer worden bijgewoond. Huisarts-Nascholing.nl heeft als doel alle beschikbare nascholingen voor huisartsen te verzamelen. Hierdoor kan er altijd de meest geschikte nascholing worden gevonden!

 • Multidisciplinair pijn behandelcentrum

  ECC, 12 september 2019

  Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair pijnbehandelcentrum waar patiënten met chronische pijn middels hoogwaardige zorg worden behandeld. De behandelingen worden uitgevoerd door anesthesioloog-pijnspecialisten, verpleegkundig specialisten en pijnverpleegkundigen. Anesthesioloog-pijnspecialisten zijn gespecialiseerd in de behandeling van pijn.

 • Praktische tips voor het verbeteren van de stoppen-met-roken-zorg in de huisartsenpraktijk

  HuisartsenService, 06 september 2019

  Verslavingsartsen Dr. Trudi Tromp- Beelen en dr. Robert vd Graaf hebben in de laatste editie van het magazine huisartsenservice een mooi artikel geschreven ove rhet verbeteren van de stoppen met roken zorg in de huisartsenpraktijk.

 • Leefstijltoer

  Leefstijltoer

  DokterTamara.nl, 04 september 2019

  Zaterdag 28 september organiseert dr. Tamara de Weijer met een aantal collega's een bijeekomst over gezonde leefstijl op Landgoed Zonneheuvel in Doorn. Aan de hand van het Leefstijlroer - dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl - wil ze mensen de regie over hun leven weer terug geven.

21 - 30 van 275 ‹ vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | 26 | 27 | 28 volgende › »|