Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • E-learning Aanpak rookverslaving pandemie

    E-learning Aanpak rookverslaving pandemie

    MEDtalks en Pfizer, 13 oktober 2020

    De COVID-19 pandemie houdt onze samenleving in zijn greep. Een gezonde leefstijl is nog nooit zo belangrijk geweest. Stoppen met roken is daarvoor essentieel. Per week, sterven in Nederland 385 mensen door tabaksgebruik. Daarmee is meteen de noodzaak duidelijk voor de aanpak van die andere pandemie, die van de rookverslaving.Rookverslaving aan de orde stellen bij de patiënt levert vaak moeizame gesprekken op. Daarom is het niet zo vreemd dat artsen deze gesprekken soms uit de weg gaan.De Very Brief Advice methode is een uiterst simpele en doeltreffende methode omstoppen met roken onder de aandacht te brengen. Met behulp van VBA maak jerookgedrag en de mogelijkheid om hiermee te stoppen bespreekbaar.

Onderwerpen die aan bod komen

• De werking van het lichamelijke stress systeem; • De schade die roken veroorzaakt aan het lichaam; • De mythe ontkracht, dat roken stress verlaagt; • Bewijs dat de VBA methode rookverslaafden helpt met stoppen; • Uitleg van de VBA methode; • VBA methode in de praktijk.

Sprekers

*Prof. dr. Leonard Hofstra cardioloog en directeur, Cardiologie Centra Nederland hoogleraar, UMC Amsterdam   *Ilona Statius Muller huisarts, Amsterdam   *Ruben Terlouw presentator, MEDtalks, Hilversum   *Robert van de Graaf verslavingsarts, Verslavingszorg Noord Nederland   *Joris Dullaert psycholoog en opleider WeQuit, Amsterdam

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij de NVVC, Accreditatiebureau cluster 1 en Accreditatiebureau sociale geneeskunde (1 punt). Het punt wordt automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend; dit proces duurt gemiddeld 4-6 weken.

Link naar bekijken E-learning

Link naar bekijken E-learning aanpak rookverslaving pandemie

Informatie flyer E-learning

rookverslavingpandemie_elearning.pdf

MEDtalks en tot stand koming programma

MEDtalks is een online uitgever/ platform en Europees leider op het gebied van geaccrediteerde e-learnings en informatieve videoproducties voor en door medisch professionals. Dit programma komt inhoudelijk onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door:Pfizer