Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • De Vrouwenhart Show - Interactief Theater college

    De Vrouwenhart Show - Interactief Theater college

    De La Mar Theater, 03 juni 2019

    Dr. Janneke Wittekoek presenteert: Nieuwste inzichten en tools voor preventie hart- en vaatziekten in interactief theatercollege Cardioloog dr. Janneke Wittekoek gaat het theater in met haar eigen interactieve theatercollege: De Vrouwenhart Show. Op 29 september 2019, Dress Red Day vindt de eerste show plaats in het DeLaMar Theater en daarna volgen er nog twee voorstellingen op 21 november 2019 en 16 januari 2020.

De Vrouwenhart Show

De Vrouwenhart Show is een unieke en vernieuwende voorstelling waarbij de spreekkamer naar het theater wordt gebracht. Tijdens het ‘open spreekuur’ duikt dr. Janneke in de belevingswereld van haar patiënten en zet ze aan tot actie. Het interactieve theatercollege is een vorm van medical infotainment waarbij de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het vrouwenhart en een gezonde leefstijl worden gepresenteerd. Dit doet zij op een leuke een laagdrempelige manier. Ze reikt het publiek de juiste tools aan waardoor zij inzicht krijgen in hun gedrag en leefstijl. Het is voor het eerst dat het publiek tijdens de voorstelling hun telefoon aan mag laten staan. Dr. Janneke gaat het gesprek aan met het publiek en zij krijgen tijdens de show de kans om vragen te stellen via hun smartphone.

Betere (h)erkenning van hartklachten bij vrouwen is noodzakelijk

In Nederland overlijden dagelijks 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Dr. Janneke, cardioloog en oprichter van HeartLife Klinieken zet zich in voor betere (h)erkenning van hartklachten bij vrouwen en preventie, omdat bij vrouwen hart- en vaatproblemen te vaak en te lang onopgemerkt blijven. Onlangs heeft zij de Vrouw in de Media Awards 2018 gewonnen voor haar media-optredens over man-vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten. Haar preventiemissie is duidelijk: ze wil patiënten enthousiasmeren om zelf met hun gezondheid aan de slag te gaan.

Zelf de regie in handen: ken je getallen

Zo’n 80% van de hart- en vaatziekten kan worden voorkomen door een gezonde leefstijl en gedragsverandering. Vrouwen met hartkwalen kunnen veel meer dan ze denken en het is belangrijk dat zij de juiste informatie krijgen aangereikt zodat ze hun gedrag kunnen veranderen en zelf de regie in handen krijgen. Bewustwording is de eerste stap naar een gezondere leefstijl. Het begint met het kennen van je getallen. Weet jij je bloeddruk, BMI en cholesterol? Gedurende de show behandeld dr. Janneke thema’s als cholesterol, stress, slaap, medicatie, het gebroken hart syndroom en voeding. Hoe herken je hartproblemen? Kies je voor pillen of paprika’s? Wat is er zo slecht aan buikvet? Waarom is het vrouwenhart anders dan het mannenhart? Al deze vragen zal dr. Janneke bespreken in De Vrouwenhart Show.

Kaartverkoop

Een kaartje kost € 22,50-. Meer informatie en reserveringen, klik hier.