Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • Blokhuis start Vaccinatiealliantie

    Ministerie van VWS, 27 maart 2019

    Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft gisteren in Den Haag de startbijeenkomst gehad met de Vaccinatiealliantie. Deze alliantie verbindt jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers. Samen willen zij uitgesproken deelnemen aan het maatschappelijke debat over het grote belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen. De ambassadeurs van de Vaccinatiealliantie willen met hun activiteiten de kennis over vaccinatie - bij ouders en professionals - verbeteren en bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad.

Aan de slag

De vaccinatiealliantie zal twee keer per jaar bijeenkomen om idee├źn en ervaringen uit te wisselen en nieuwe plannen uit te werken. De komende periode gaat de alliantie met de volgende acties aan de slag:

 

*Binnen de vaccinatiealliantie moeten experts van elkaar kunnen leren en wordt er kennis uitgewisseld over de wijze waarop je in de dagelijkse praktijk het beste zorgen van ouders over vaccineren kunt bespreken en wegnemen.

 

*Er wordt een team samengesteld dat kan helpen met de aanpak van onjuiste informatie.

 

*De ambassadeurs van de alliantie gaan hun expertise inzetten om het belang van vaccineren bij een zo groot mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld tijdens de European Immunisation Week.

Lees hier het hele bericht op de website van de rijksoverheid