Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • Bloeddruk meten op afstand

    Bloeddruk meten op afstand

    HuisartsenServcie / Medicine Men, 09 juni 2020

    Sinds het uitbreken van het coronavirus, wordt gezocht naar besmettingsvrije alternatieven voor de 24-uursmeting. Die alternatieven bestaan in de vorm van thuismeten door de patiënt. In de praktijk blijkt dat echter nog niet zo makkelijk. Wie schaft de bloeddrukmeters aan? De praktijk? Of de patiënt? Wordt er wel goed gemeten? Hoe borg je dat het protocol goed wordt uitgevoerd? Hoe komen de meetwaarden richting de praktijk? In hoeverre mag je beleid op een thuis gemeten waarde baseren?  

Oplossing - Emma HBPM

Het zijn vragen waar het bedrijf Medicine Men door de handen ineen te slaan met de vasculaire internisten van het UMC Utrecht antwoord op zocht en heft gevonden. De oplossing EmmaHBPM wordt inmiddels de Gouden Standaard genoemd voor diagnostische bloeddrukmetingen thuis. Bloeddrukmeetpakketten gaan direct per DHL naar de patiënt, Medicine Men bewaakt de voortgang en ondersteunt patiënten die vragen hebben. De praktijk ontvangt een notificatie zodra de weekmeting succesvol is afgerond. Alle resultaten zijn op een dashboard te zien en via pdf op te slaan. De door het zorginstituut beoordeelde methode van EmmaHBPM mag van de zorgverzekeraar als 24-uursmeting gedeclareerd worden. Patiënten betalen geen eigen bijdrage. Praktijkaansluiting is binnen een dag geregeld. Na een half uur telefonische instructie kan men het eerste pakket laten versturen. 

Interview met gebruikerservaringen

Lees het uitgebreide interview met gebruikerservaringen van huisartsen in editie 2020-1 van magazine HuisartsenServcice

Link naar magazine 2020-1

artikel_emma_hbpm_huisartsenservice_editie_20201.pdf

Contact opnemen met HuisartsenService

De adviseurs van HuisartsenService kunnen u uitgebreide informatie toesturen en de mogelijkheden bespreken.

Mail naar info@huisartsenservice.nl of bel naar 033-2471177 en uw adviseur HuisartsenService uit de regio zal contact met u opnemen.