Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • Antibiotica-resistentie

    Antibiotica-resistentie

    HuisartsenService, 25 juni 2019

    Sommige problemen zijn grensoverschrijdend en daarom van internationaal belang. Voorbeelden zijn milieu en migratie, maar dus ook het beleid achter het voorschrijven en gebruiken van antibiotica. Waar Nederland het goede voorbeeld geeft, doen andere (Europese) landen het minder verstandig. In een artikel van NOS (18 juni, 2019) wordt het volgende aangegeven: “Antibiotica-resistentie is een levensbedreigend probleem. Op steeds meer plekken op de aarde zijn bacteriën niet meer gevoelig voor antibiotica. Het is één van de grote mondiale vraagstukken van deze tijd.”

Naast het te snel voorschrijven van antibiotica in diverse landen is er nog een probleem bijgekomen, namelijk het online kunnen bestellen van onder andere antibiotica. - Overigens is de online-markt van medicatie behoorlijk in opspraak en wordt er gewaarschuwd voor vervalsing en gebrek aan controle op veiligheid (Apotheek.nl). – Het online kopen van medicatie en het te snel voorschrijven aan patiënten dragen bij aan de antibiotica-resistentie.

Lees het hele nieuwsbericht via: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2289591-antibiotica-resistente-bacterien-houden-zich-niet-aan-landsgrenzen.html