Nieuws

‹ vorige Terug naar lijst ^ volgende ›

  • 31 oktober - Educatief symposium “Kloppend hart in een nieuw jasje”

    31 oktober - Educatief symposium “Kloppend hart in een nieuw jasje”

    Het Amphia Hartcentrum, 14 oktober 2019

    Het Amphia Hartcentrum Breda organiseert op 31 oktober een educatief symposium voor de verwijzers van hart(klep)patiënten. Huisartsen, cardiologen en verpleegkundig specialisten zijn deze avond vanaf 18.00 uur welkom in de Amphia nieuwbouw. Onder leiding van Tom van ’t Hek, voormalig huisarts en presentator, bieden zij u een interessant, interactief programma aan en de mogelijkheid een kijkje te nemen in het nieuwe hartcentrum. Accreditatie is aangevraagd. Er zijn geen kosten verbonden aan dit symposium.

Inhoud Symposium

Tijdstip 18.00 - 22.00 uur

• Nieuwste ontwikkelingen in cardiologie en chirurgie

• Casusdebat o.l.v. Tom van ’t Hek: Doorverwezen en dan? Het hartteam besluit

• Rondleiding in het nieuwe Amphia Hartcentrum

• Accreditatie aangevraagd

Over hartklepziekte

Ernstige hartklepziekten komen voor bij 1 op de 8 ouderen. Door vergrijzing en ouder wordende bevolking zullen hartklepziekten de komende jaren vaker voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 7% van de Nederlanders boven de 60 jaar weet wat de meest voorkomende hartklepziekte is: aortaklepstenose (een vernauwde, verkalkte aortaklep). Met het gebruik van de stethoscoop kunnen de eerste signalen van een hartklepziekte worden herkend door het horen van een hartruis. Bijkomende symptomen van een hartklepziekte zijn kortademigheid, pijn op de borst en soms duizeligheid. Een tijdige diagnose en verwijzing naar een hartcentrum kan ervoor zorgen dat er op bijna iedere leeftijd goede behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn die de functie van de hartklep herstellen.

Programma

Na de opening door Olaf Suttorp MD MBA, voorzitter van de Raad van bestuur, zullen de nieuwste ontwikkelingen en actuele thema’s in de cardiologie en cardiochirurgie worden besproken. Gastspreker prof. dr. Bart Meuris van de Katholieke Universiteit in Leuven zal ingaan op de innovatie in biologische hartkleppen en hoe deze de gezondheidswinst van patiënten kunnen vergroten. De avond wordt afgesloten met een debat onder leiding van Tom van ’t Hek: drie ingezonden casussen van het Bravis, het Albert Schweitzer en Maasstad ziekenhuis zullen worden besproken met experts van het hartteam en het publiek, dat kan meebeslissen over de ingreep. Accreditatie is aangevraagd bij de NVVC, NHG (cluster ABC 1) en de V&VN Verpleegkundig Specialisten.

Aanmelden voor symposium en rondleiding

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Edwards Lifesciences. Meldt u zich snel aan. Voor de twee rondleidingen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via onderstaande link

Link voor aanmelden